About Osted Antik & Design

Osted Antique & Design is owned by cabinetmaker Steven Johnsen and has existed for more than 35 years. Steven has since 1988 restored and repaired furniture, as well as bought and sold antiquities. Through the last years the shop has been primarily selling and buying classic Danish design. 

The workshop, which started with just Steven himself, has since evolved and now houses four cabinetmakers, who do everything from reupholstery of newer items to restoration of fine antiquities. This has led to Osted Antik & Design working with the vast majority of insurance companies in Denmark as well as damage service companies (see our partners here - ). Here we assist with solving task with theft-, water- and fire damages, such as replacing stolen items such as jewelry and furniture, and as mentioned above reparations. 

Furthermore, we offer valuation of personal items such as furniture, art, silverware among other things. Steven will gladly provide inspection at the home and provide valuation and/or estimates on reparation. For further information see ‘Valuation’. 

Besides the cabinetmakers in the wotkshop we are additionally four employees at the office handling everything from client contact to organizing insurance and reparation cases. Furthermore we have a photographer employed for our own website and a driver as we handle our own pick up and delivery on Zealand. 

 

Osted Antik & Design

Interview med Pamono

Siden 1980erne, på Sjælland, har snedker Steven Johnsen repareret og restaureret møbel klassikere. Da han lancerede Osted Antik & Design, var hans værksted og butik primært fokuseret på antikviteter. Men i takt med en stigende efterspørgsel på Skandinavisk design over årene, specialiserer han sig i dag for de ikoniske værker af danske designere som Arne Jacobsen og Poul Henningsen. ”Vi har stor stolthed i at restaurere Vintage møbler,” Johnsen fortæller os, ”fordi vi ser dem som værende vigtige værker der er en del af historien og som derfor er værd at bevare”. 

Vi kunne ikke være mere enige. Markedet for brugt/vintage dansk design har været stærkt i over et årti og det viser ikke tegn på at skulle mindskes. Hvor ville ”mid-mod” elskere som os være uden eksperter som Johnsen til at finde disse eftertragtede varer og give dem nyt liv for nye generationer at nyde?

Fascineret af hans øje for design, rakte vi ud til Johnsen for at lære mere omkring hans arbejde og hvorfor, i hans øjne, vintage dansk design står tidens prøve. 

Fortæl os mere omkring Osted Antik & Designs speciale.

Virksomheden startede som et møbelværksted, hvor jeg arbejde som snedker, samtidig med jeg havde butikken ved siden af og solgte antikviteter. Det har siden udviklet sig til et værksted med fem fuldtidsansatte snedkere, som arbejder på alt fra restaurering af en Poul Henningsens Kogle til ompolstring af Ægget af Arne Jacobsen. 

Vi restaurerer vintagedesign varer, hvilket vi mener er det som adskiller os fra andre i branchen. Vi tager os rigtig godt af vores varer og sikrer os de er i den flotte stand, som vores kunder efterspørger. Ompolstring er på det seneste blevet populært, og vi har specialiseret os i ompolstring af design klassikere som Syveren af Arne Jacobsen. 

Hvem er din ideelle kunde eller hvem har du i tankerne når du leder efter materiale?

Min ideelle kunde er en som har fokus på kvalitet, både i det originale design og i restaureringen. Stort set alle de varer man finder i min butik, er blevet efterset, i varierende grader, af mine snedkere, hvilket mine kunder sætter stor pris på. Jeg tror på at vores service bidrager til en følelse af sikkerhed for kunderne at vide at vi selv kan stå indenfor standen på vores varer. 

Hvilke 20ende århundrede designere inspirerer dig mest og hvorfor?

Jeg elsker danske designere som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Poul Henningsen, som har skabt mange ikoniske design – varer som du kan finde i min butik. Men designere som inspirerer mig mest af alt er Finn Juhl og Poul Kjærholm, hvis design er ekstraordinære i deres tidløshed og kvalitet. Som snedker selv, ser jeg håndværket bag værkerne og dette demonstrerer i høj grad, hvorfor dansk design er så eftertragtet 60 år efter de originalt blev designet. 

Hvilket værk af dansk design fra din kollektion er det perfekte udtryk for tidløst godt design?

Et værk jeg ser som det perfekte udtryk for tidløst design er NV-45 armstolen af Finn Juhl. Den blev designet i 1945 og stadig dagen i dag det perfekte design i min mening. For et par år siden havde vi denne stol på vores værksted til restaurering og efterfølgende til salg i butikken. Den var udarbejdet i palisander, hvilket er sjældent for denne model – indbegrebet af udsøgt dansk design. 

Jeg er ret fascineret af palisander og måden hvorpå materialet er blevet anvendt gennem tiden, ligeledes det faktum at vi ikke længere kan producere nye varer i dette materiale. Spørgsmålet om bæredygtighed kommer her på spil. Vi har over brugt denne art af træ, hvorfor restaurering er blevet endnu vigtigere end før og ligeledes hvorfor kvaliteten af dansk design er vigtigt. Design fra 1950erne og 1960erne blevet lavet til at holde. Når vi restaurerer disse varer – allerede mere end 60 år gamle – sikrer vi at materialet vil holde endnu længere ud i fremtiden. 

Hvilken kategori af vintage møbler er det mest eftertragtede lige nu?

Det mest eftertragtede i dag er helt sikkert spisestuestole fra forskellige danske designere. Vi ser det meget tydeligt med Syver stole, som jeg nævnte tidligere, men også med spisestuestole af Kai Kristiansen og Hans J. Wegner. Disse stole tilbyder høj kvalitet til en overkommelig pris. Og de kan mixes med meget andet design. Fordi de er så enkle og elegante. 

Hvilken kategori af vintage møbler er mest undervurderet lige nu?

Som jeg nævnte tidligere, startede vi med at sælge antikviteter og efterfølgende kom fokusset på design møblerne. Dog, sælger vi stadig antikviteter og de er i min mening undervurderet i øjeblikket. Jeg tror på at de vil komme tilbage igen. På trods af at de ikke matcher den nuværende stil, så repræsenterer de høj kvalitet. Jeg har varer i min butik som er over 100 år gamle og de er stadig i rigtig flot stand så mange år senere. 

Kan du fremhæve en vare fra din kollektion som er ekstra speciel?

Vi har på nuværende tidspunkt et Nordtysk Barok skab, lavet af valnød og eg fra omkring år 1730. Skabet er hånd poleret og har tidligere stået på en står herregård i Slesvig-Holsten. 

Vi har også tidligere haft en ’Jakkens Hvile’ af Wegner fra 1950erne, som vi restaurerede og solgte i butikken. Stolen er stadig i produktion, men det er altid mere spændende når vi får fat i varer fra den originale design periode.